Sauber příští rok pojede s rok starými motory Ferrari, Sainz mu přeje hodně štěstí

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Sauber oznámil, že v sezóně 2017 bude nastupovat s rok starými pohonnými jednotkami Ferrari. Podle Carlose Sainze, jenž má s podobným krokem letos zkušenosti u Toro Rosso, kvůli tomu čeká švýcarský tým velmi náročné období.

Šéfka Sauberu Moniša Kaltenbornová v Suzuce potvrdila, že příští rok budou závodit s poslední letošní specifikací motoru Ferrari. Důvodem je podle ní snaha o to, aby se "soustředili na vývoj šasi a rozvoj výkonnosti" a nemuseli se v zimě vzhledem ke svému rozpočtovému omezení věnovat potenciálním změnám v rozměrech a uspořádání pohonné jednotky z Maranella.

K podobnému kroku se odhodlalo před letošní sezónou Toro Rosso, které jezdí s loňskou specifikací motoru Ferrari. Tým byl zpočátku velmi konkurenceschopný, v jejím průběhu ale začal upadat, jak se ostatní zlepšovali. Scuderia pochopitelně letos už předchozí motor nikterak nerozvíjela.

Sauber hodlá příští rok nastupovat se starými pohonnými jednotkami Ferrari | foto: Sauber Motorsport AG

Carlos Sainz má proto na rozhodnutí Sauberu jasný názor: "No, přeju jim hodně štěstí. Normálně jsou o jeden krok pozadu, a jestli budou mít fixní motor pro zbytek roku, pak budou o dva kroky pozadu. Není to určitě jednoduché, ale my chceme, aby byli za námi, takže pro nás to je lepší."

Pilot Toro Rosso si stěžuje na nedostatečnou maximální rychlost, kterou dosahují na rovinkách: "Musím říct, že to je velmi frustrující." V Japonsku měl s předjížděním pomalejších soupeřů velké problémy: "Zkoušel jsem všechno, co jsem mohl. Všechno. Ani si to nedokážete představit. S DRS, se stopami..

Carlos Sainz ví, že Sauber se starými motory Ferrari čeká těžký rok - letos získal s Toro Rosso podobnou zkušenost | foto: Red Bull Content Pool

Dokonce jsem jednou předjel Gutiérreze po vnější straně v zatáčce č. 6, protože to bylo jediné místo, kde jsem tam mohl předjíždět. Je to velmi frustrující, protože před závodem víte, že vaše strategie je pevná, protože nemůžete předjíždět. Je to škoda," líčí Sainz.

"Je to frustrující, tohle však momentálně máme. Musíme se přizpůsobit, napravit to. [V Suzuce] jsme se rozhodli jezdit s naším standardním přítlakem, bez jakéhokoliv kompromisu pro maximální rychlosti. A ukázalo to, že se naše kvalifikační rychlost oproti Malajsii zlepšila, ale náš závod byl zřejmě horší, takže to musíme analyzovat," dodává španělský pilot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy