Button: Piloti musí s pneumatikami dělat kvůli vysokým tlakům šílené věci

Pirelli | foto: Pirelli

Brit si stěžuje na vysoký tlak, který Pirelli nutí dodržovat všechny týmy.

"Tlak v pneumatikách je neuvěřitelně vysoký, můžete to vidět například, když jsme jeli zahřívací kola ke kvalifikačním pokusům," řekl Button pro Motorsport.com.

"Většina aut k nim vůbec nejela na plný plyn, nikdo nebrzdil [aby zahřál pneumatiky - pozn. red.], nikdo na pneumatiky netlačil. Stačilo jen najet do rychlého kola a v první zatáčce byly pneumatiky připravené," pokračoval mistr světa z roku 2009.

Příprava pneumatik Pirelli při pátečním tréninku v Belgii | foto: Pirelli

"Je neuvěřitelné, co musíme s pneumatikami dělat, abychom je udrželi ve výkonnostním okně. Pokud při nájezdu do rychlého kola na pneumatiky tlačíte, přestanou fungovat ve třetí zatáčce, přehřívají se a tvoří se na nich puchýře. To je šílené. Nezažil jsem nic podobného za svou celou kariéru," prohlásil Button.

"Můžou za to vysoké tlaky v pneumatikách a vysoké teploty také nepomáhají, ale to Pirelli ví. Dneska na okruhu jen kroužíme a celé to je o pneumatikách, doufám, že se situace s novými pneumatikami změní."

"Pro závod budou super-měkké a měkké pneumatiky podobné, co se týče jejich opotřebení. Hodně jezdců se trápí s puchýřováním. Pro závod bude trošku chladněji, ale ne o moc. Bude to těžké pro každého," zakončil Brit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy