Mercedes: Máme 8 motorů, ale problémy se objevují jen u Hamiltona

Lewis Hamilton prožívá náročný vstup do sezóny | foto: Daimler AG

Mercedes nepochybuje o tom, že se Lewis Hamilton po technických potížích, které zaznamenal v úvodu sezóny, vrátí do hry o titul. Problémy s motory se letos objevily pouze u něj, stejně jako v sezóně 2014.

Britský pilot po 4 závodech ztrácí na svého týmového kolegu Nica Rosberga 43 bodů, o šanci na vítězství přišel většinou při incidentech v prvních zatáčkách nebo kvůli problémům s motorem. Mercedes uvádí, že je pro ně prioritou vyřešit potíže s MGU-H, které se u něj objevily dvakrát po sobě, a dostat jej zpět do hry.

"Dostaneme se přes to a myslím, že Lewis se přes to také dostane. Jde o velmi ranou část sezóny. Všechno to je o tom přistupovat k tomu závod po závodě a odvádět to nejlepší. Vždy děláme tu nejlepší práci, abychom našim jezdcům dali to nejlepší vybavení, jaké můžeme, a budeme v tom pokračovat," popisuje technický ředitel Paddy Lowe.

Připouští ale, že rozhodně není spokojený s tím, že se všechny potíže se spolehlivostí objevily u Hamiltona: "Opravdu se kvůli Lewisovi cítíme špatně, protože jsme ho zklamali, pokud jde o jeho soutěžení s Nicem."

Lewis Hamilton si o víkendu vyčistil hlavu na Barbadosu a doufá, že v Barceloně bude moci konečně vyhrát | foto: Lewis Hamilton

"Legrace je to, že v roce 2014 jsme neměli moc problémů s motorem, ale mezi osmi motory všechny schytal Lewis. Opět máme osm motorů a problémy se objevují stejným způsobem. Není jich hodně, ale všechno selhává u něj," podivuje se Lowe.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy