Byl jsem naivní a nevěděl, do čeho jdu, přiznává Haas

Haas | foto: Haas F1 Team

Gene Haas přiznal, že určité aspekty Formule 1 podcenil a byl poněkud naivní. Nicméně podle něj nikdo nemohl čekat, že budou hned bojovat na čele.

Předsezónní testy pro nováčky z týmu Haas proběhly s hořkou příchutí. Po slibném začátku a slušné porci najetých kilometrů, kdy si připsali 281 kol (což je zařadilo na třetí místo mezi týmy), přišly během druhých testů problémy.

Grosjean s Gutiérrezem zatím tento týden najeli 168 kol, což je nejméně ze všech a šéf týmu nyní přiznává, že komplikovanost Formule 1 podcenil, neboť sportu plně nerozuměl. Díky problémům si nyní uvědomuje, jaké výzvy jej v F1 čekají.

"Tohle není Serverní Karolína, na to už jsem přišel," odpověděl na otázku, jak by královnu motorsportu sroval s NASCAR, kde jeho tým získal mistrovský titul.

"Složitost aut a motorů předčila má očekávání. Myslím, že technická stránka věci je fascinující. Na druhou stranu si myslím, že fanoušci tu komplikovanost nechápou. Ani já to nevěděl. Byl jsem trošku naivní ohledně toho, co všechno stojí za tím, aby jedno takové auto jezdilo. A teď je to celkem zdrcující, abych byl upřímný," cituje jej ESPN.

Jako konkrétní příklad nereálných očekávání uvedl brzdy, se kterými měli během testů potíže. "Obyčejná věc jako brzdy, ale nemůžete jen tak vyjet a zabrzdit. Musíte je zahřát na přesnou teplotu, jinak nebudou fungovat. Skočili jsme do toho po hlavě bez plného porozumění. Ale nevím, jak jinak se to dá naučit. A pokud někdo čekal, že hned v prvních závodech budeme bojovat na čele, tak to myslím nebylo realistické," komentuje situaci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy