Ujetá vzdálenost Haasu: "Na nováčka docela působivá," těší Gutiérreze

Romain Grosjean s novým vozem Haas VF-16 při testech v Barceloně | foto: Haas F1 Team

Esteban Gutiérrez v úterý najel během testování v Barceloně s Haasem VF-16 dalších 368 kilometrů, což hodnotí jako úspěch. Vzdálenost a nasbíraná data jsou pro nový tým velmi důležité.

V pondělí tým zvládl jen 144 km (31 kol) kvůli incidentu s předním křídlem, které Romainovi Grosjeanovi upadlo ve vysoké rychlosti 320 km/h na hlavní rovince. Naštěstí se vše obešlo bez karambolu a Francouz dovezl auto do boxů. Tým musel posílit nosníky křídla a včera si připsal podstatně větší vzdálenost.

"Zdá se, že máme dobrý základ. Z auta mám velmi dobrý pocit. Stále ho nemáme kompletní, pracujeme na tom, ale naším přístupem bylo ujet co nejvíce kol, vyvarovat se potížím se spolehlivostí, což je pro tento test cílem. Další týden se pak zaměříme na výkonnost. Na nováčka je 79 kol druhý den docela působivých," hodnotí Gutiérrez.

Přiznal ale, že kompletní program pro úterý nezvládli, jelikož prvních 90 min prostáli v garáži: "Chtěli jsme ujet více kol, ale děláte to nejlepší, co můžete. Jako nový tým můžeme být s množstvím spokojeni. V dalších dnech můžeme očekávat ještě více kol."

Esteban Gutiérrez pronásleduje Williams Valtteriho Bottase | foto: Pirelli

Na závěr dodává, že jejich cílem zůstávají mistrovské body při jejich debutu: "To je náš cíl. Věříme si a uděláme pro to vše, co bude v našich silách," dodává mexický pilot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy