Grosjean: Letošní sezóna v F1 byla mou nejlepší

Romain Grosjean prožil v F1 svou nejlepší sezónu, ovšem ne z pohledu mistrovských bodů | foto: Lotus F1 Team

Romain Grosjean míří k Haasu a Lotus opouští s vědomím, že v něm strávil zatím ten nejlepší rok ve své kariéře v F1.

V roce 2012 přitom Francouz získal 96 bodů a o rok později dokonce 132 bodů, přičemž v tomto období stanul devětkrát na pódiu. Letos vybojoval 51 bodů a na pódium se dostal je n v Belgii, přesto si myslí, že předváděl lepší výkony než před léty s konkurenceschopnějším vozem.

"Šlo o skvělou sezónu, nejlepší v mé kariéře, pokud jde o ježdění a nastavování auta. V zákulisí se toho odehrálo hodně, nebyli jsme schopni auto vyvíjet tak, jak bychom si přáli, a já cítím, že jsem při několika příležitostech dosáhl více, než na co mělo," popisuje Grosjean pro Autosport.

"Poté, co se stalo loni [zcela nekonkurenceschopné auto] jsem naskočil na začátku do toho letošního  vozu a hned jsem si ho oblíbil. Pokud se podíváte na mé kvalifikační výkony ve srovnání s mým týmovým kolegou [Pastorem Maldonadem], tak pokaždé, když to bylo zapotřebí, tak jsem z auta dostal to nejlepší - dokonce častěji, než v minulosti," vysvětluje, proč svou letošní sezónu řadí tak vysoko.

Jeho Lotus skončil v šampionátu po minuloročním propadáku na šestém místě, proto Grosjean cítí, že ho může opustit se zdviženou hlavou a zamířit vstříc dalšímu dobrodružství, tentokrát s novým americkým týmem.

"Pro mě to bylo důležité, pro mou hrdost, abychom udrželi v šampionátu šestou příčku. Chtěl jsme odejít, když budeme nahoře, a to se mi povedlo po fantastickém závodě. Ano, bylo z toho jen deváté místo, ale šlo o to nejlepší, čeho jsme mohli s naším autem dosáhnout. Pro nás to je jako vítězství," pokračuje pilot.

Romain Grosjean se loučí s Lotusem, příští rok bude závodit za Haas | foto: Lotus F1 Team

"Je to těžké. Kluci mi budou chybět, protože je mám rád jako rodinu. Lotus byl v mém životě velkou kapitolou. Věříme ale, že ta další bude stejně dobrá, ne-li lepší," loučí se Grosjean se svým dlouholetým zaměstnavatelem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy