Todt se nebojí kolapsu v jednání mezi Lotusem a Renaultem

Bernie Ecclestone, Lewis Hamilton a Jean Todt (úplně vpravo) v Mexiku | foto: Mercedes AMG F1 Team

Jean Todt v Mexiku uklidnil všechny, kteří se báli možného kolapsu v jednání mezi Lotusem a Renaultem o převzetí závodního týmu.

Už je to více než měsíc od doby, kdy Renault podepsal slavný ’letter of intent’, čili dopis vyjadřující jejich záměr převzít tým Lotus sídlící v anglickém Enstone. Jejich záměrem je samozřejmě tým přejmenovat a od roku 2016 tak nasadit tovární tým této automobilky do F1.

Od té doby jsme toho v této oblasti moc neslyšeli, tedy až na pár zvěstí o tom, že by tým převzal přímo Alain Prost atd., tyto zprávy ale neměly dlouhého trvání. Navíc to jen spustilo další spekulace o tom, že situace týmu je opravdu hodně špatná, a tak původně rozporuplné rozhodnutí Grosjeana o změně kokpitu pro příští rok začalo pro mnohé vypadat docela rozumně. 

"Ano, to by znělo dobře," řekl Romain Grosjean v Mexiku, když byl otázán, co říká na to, že by mohl být vedoucím francouzským jezdcem ve francouzském týmu. To se ovšem nestane, jak víme, u Lotusu ho nahradí Jolyon Palmer, za kterým stojí silní sponzoři. "Nemohu to nijak komentovat. Není to můj byznys," řekl ještě Francouz. 

Jean Todt se členy týmu Manor | foto: Manor Racing

Poměrně zajímavé vyjádření přidal v Mexiku také prezident FIA, Jean Todt. Ten řekl, že zatímco v jednu dobu měl o případ docela obavy, tak výše zmíněný dopis vyvrátil veškeré obavy. 

"Ať už z pohledu prezidenta FIA tak i z pohledu fanouška motorsportu jsem měl obavy o to, jaké rozhodnutí FIA učiní. Pak jsem byl ale velmi ohromen tím vyjádřením a také rozhodnutím učinit další krok. Renault je velmi seriózní a dobře organizovaná společnost, takže bych byl velmi překvapen, kdyby po tomto oznámení nepokračovali. Všichni bychom měli cítit velkou úlevu a být vděční za to, jak se rozhodli," řekl Francouz pro Speed Week.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy