Hamilton: V první zatáčce jsem neudělal nic špatného

Lewis Hamilton slaví v Austinu | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton po shlédnutí záznamu ze začátku Velké ceny Spojených států tvrdí, že se v prvním zatáčce, kde došlo ke kontaktu s jeho týmovým kolegou Nicem Rosbergem, neudělal nic špatně.

Podle Rosberga Hamilton mohl zatáčet více a tentokrát zašel za hranu, když do něj najel. Ten se ale brání tím, že úmyslně kontakt nezpůsobil: "Nesnažil jsem se na něj tvrdě zatlačit, nebylo to záměrné."

"Právě jsem se podíval na opakovaný záznam, oba jsme byli na mokrých pneumatikách a vnější strana je vždy přilnavější. Nico měl tedy přilnavější stopu, ale já jsem byl před ním, takže stopa byla moje. Dojeli jsme do zatáčky, začal jsem zatáčet, ale vlivem nedotáčivosti jsem najel do něj. On zatáčel doleva a dotkli jsme se," omlouvá Hamilton úvodní kolizi, která se naštěstí obešla bez následků.

"Necítím, že bych byl agresivní, ale nakonec jsem byl na vnitřní straně já, takže šlo o mou stopu. Samozřejmě, že se vždy takové komentáře objeví, ale já bych nikdy nic takového svému týmovému kolegovi neudělal," dušuje se trojnásobný mistr světa, jehož idolem je Ayrton Senna.

Vedení Mercedesu již naznačilo, že si kvůli tomu s oběma piloty hodlá promluvit. Hamilton si z toho ale nic nedělá: "Každý má právo na svůj názor, ale na tom nezáleží, protože jsem závod vyhrál a mám z toho hodně dobrý pocit."

Smutek i radost na pódiu | foto: Pirelli

"Když jsme vyrůstali jako rodina, nikdo nám nikdy nic nedaroval. Dnes jsme absolutně bojovali o pozici v první zatáčce, ale najeli jsme do ní tak rychle a já byl na vnitřku, takže jsme se dotkli. Naštěstí nikdo nepřišel k žádnému poškození. Nico se dostal zpět do vedení, ale já bych ho stejně předjel. Nějak bych se před něj v těch deseti kolech dostal, takže s ním obecně nesouhlasím," dodává rezolutně Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 23 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy