Renault s nasazením vylepšeného motoru nehodlá spěchat

Pohonná jednotka Renaultu | foto: Renault Sport F1

Renault nebude spěchat s nasazením nové specifikace své pohonné jednotky, i když by to znamenalo, že se objeví až v samotném závěru letošní sezóny.

Francouzskému výrobce stále zbývá vše 12 žetonů. Od začátku sezóny z nich nevyužil ani jeden, protože se soustředil na zlepšení své spolehlivosti. Původně měl výkonnější motor přivézt do Ruska, ověření změn se ale protahuje.

Nová specifikace by se mohla objevit při závodě v Austinu, pokud ale výkonnostní vylepšení naruší spolehlivost motoru, budou nasazeny ještě později. Red Bull a Toro Rosso se pak budou muset rozhodnout, jak to zapadá do jejich cyklů nasazování pohonných jednotek.

V případě jejich pilotů s tím totiž bude souviset penalizace - všichni piloti totiž již vyčerpali čtyři pohonné jednotky v letošní sezóně, proto musí dobře zvážit své šance na dané trati a přínos vyššího výkonu proti horší pozici na startovním roštu po odsunutí.

"Vezmeme to, co dostaneme. Ale upřímně, nepůjde o vylepšení o 40 koní. Myslím si, že to bude lepší než to, co máme nyní, ale moc bych z toho nešílel. Vezmu to. Podle toho, co jsem slyšel, to nebude dělat půl sekundy. Je to na hraně," prozrazuje Daniel Ricciardo, v šampionátu nejlépe postavený pilot stájí Dietricha Mateschitze.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy