McLaren kvůli motoru ztrácí 2 sekundy, ale věří ve zlepšení: "Honda na to má"

Honda musí na svém motoru pořádně zapracovat | foto: Honda Racing F1

Sportovní ředitel McLarenu Eric Boullier po Hondě žádá zlepšení jejího nevyspělého systému pro rekuperaci energie (ERS), který podle něj jeho tým při velkých cenách stojí až 2 sekundy na kolo.

Japonský partner si podle něj uvědomuje, v čem je problém, a má dostatek zdrojů pro to, aby ho během zimy napravil: "Honda neudělala nic špatně. Jde zejména o důsledek toho, že se rozhodli vstoupit do F1 před pár lety a že začínali od nuly."

"Dalším třem výrobcům to trvalo více než tři roky, než udělali slušný balík. Mohli jste loni vidět, jak se Renault a Ferrari trápili - a letos se Renault stále trápí," odkazuje Boullier na trápení svých soupeřů.

"My se nejvíce trápíme s hybridní částí. Projektu Hondy schází vyspělost. Ale řeší to a Honda samotná má zdroje na to, aby si s tím poradila. Dokážou mnoho věcí, neexistuje proto důvod, proč bychom se tam nemohli dostat," věří závodní ředitel McLarenu.

Dojde k pokroku a prvnímu vítězství už příští rok? "Mají na to. Vzhledem k hybridnímu problému, který nás letos trápí, nejde jen o desetiny, ale téměř o pár sekund na některých tratích, výpočet ztráty na čelo tedy nechám na vás."

Slabinou pohonné jednotky Hondy je hybridní část | foto: Honda

"Víme, kudy se musíme ubírat, jaké jsou cíle pro různé části motoru a také pro šasi. Neřeknu, že to Honda vyřeší a bude na špici. Doufám, že bude, ale jak už jsem řekl, mají na to," pokračuje Boullier.

V čem se Honda vyrovná Ferrari, Mercedesu a Renaultu, to bude počet žetonů pro další vývoj pohonné jednotky během zimy. "Nikdy jich není dost, ale jde o slušný pokrok. Potřebujeme se ujistit, že přijdeme s těmi správnými věcmi, protože příští rok rozhodně nechci být ve stejné situaci jako letos," dodává Francouz pro Autosport.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy