Force India a Sauber si stěžují u Evropské Unie

Force India se pustila do právního dobrodružství... | foto: Sahara Force India

Takzvané týmy druhého sledu už dlouho poukazovaly na fakt, že dle jejich názoru není rozdělování prize money spravedlivé. Po několika náznacích, že se s danou situací nehodlají smířit nyní nastává další etapa boje za finanční "skoroprávnost".

Force India a Sauber už dlouho bojují proti dle jejich názoru nespravedlivému přerozdělování financí a obviňují Formuli 1 z účasti na nekalé soutěži. Svou žalobu hodlají směřovat proti Bernie Ecclestoneovi a společnosti CVC Capital Partners - investiční skupině, která je spoluvlastníkem Skupiny F1.

Oba týmy po několikaměsíční přípravě podaly svou stížnost v Bruselu, sídle Evropské Unie, deklarujíc, nikoli bez odůvodnění, že rozdělování miliard dolarů výnosů z tohoto sportovního odvětví není spravedlivé. Red Bull, McLaren, Mercedes, Ferrari a Williams mají celkový roční příjem vyšší něž zhruba od 150 do 200 milionů liber ročně, zatímco zmíněné týmy druhého sledu se pohybují v oblasti 70 - 80 milionů.

... za podpory kolegů od Sauberu. | foto: Sauber Motorsport AG

Záležitostí se bude zabývat komise pro hospodářskou soutěž EU, posoudí situaci a navrhne další kroky. Zatím se nedá s určitostí předpokládat, jak dlouho bude celý proces trvat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy