Mercedes připouští, že je blízko dohodě s Manorem

Manory by měly být v příští sezóně poháněny motory Mercedes | foto: Manor Racing

Někdo nazývá licitování kolem motorů ve formuli 1 detektivkou, jiní hovoří o dohadování jak na arabském trhu. Prohlašuje se, upřesňuje, dementuje, vysvětluje, takže nelze se divit, že jednání provází lehké nejasnosti.

Ty se ale postupně začínají vyjasňovat, i když do už tak rozbouřených vod vstoupil koncern Volkswagen, aby v duchu slavné hry Járy Cimrmana upravil svůj původní výrok Nemáme zájem o F1 na Ne, máme zájem o F1 - ovšem pokud se zase něco nezmění, tak nejdříve v horizontu dvou let.

Ve hře ale byl Red Bull a jeho čarování ohledně vztahů s Mercedesem. To se přes různé varianty také posunulo do sféry nepravděpodobné. A protože snad konečně dojde k potvrzení spojení Lotus-Renault, přijde Mercedes o jednoho odběratele, Toto Wolff v Singapuru prohlásil: "Pokud Lotus převezme Renault, pak je pro nás určitě zajímavý Manor. Jedná se o závodní tým s dobrým financováním, navíc by mohl spolupracovat s Williamsem na vývoji podvozku, což by s ohledem na fakt, že Williams odebírá rovněž Mercedesy, jednodušší," vysvětlil Wolff německé agentuře SID.

Jeho slova doložil i Niki Lauda - podle jeho výroku pro agenturu Sky Mercedes potvrdil, že bude v příštím roce dodávat motory i čtvrtému týmu. Rakušan zároveň zdůraznil, že jednání s Red Bullem ohledně dodávek pohonných jednotek byla spíše informativní, serióznější debaty neumožnila také nechuť Dietricha Mateschitze spolupracovat s německou automobilkou. "Trvalo to dlouho a my se dostali do situace, kdy jsme museli učinit rozhodutí, komu budeme motory dodávat," uvedl trojnásobný mistr světa.

Pokud tedy Manor bude mít k dispozici motory od Mercedesu, otevírají se dveře pro oficiálního testpilota Pascala Wehrleina, který by tak mohl absolvovat závodní sezónu 2016. Toto Wolff však tuto eventualitu zatím odmítá komentovat: "Pascal se teď musí soustředit na jiné záležitosti, především na DTM, kde bojuje o celkové vítězství. Pak uvidíme, zda s ním budeme počítat pro F1."

Wehrleinovi se dvířka do závodního režimu pootevřela mnohem výrazněji. | foto: Mercedes AMG F1 Team

Werhlein v současné době vede šampionát DTM s náskokem 14 bodů na Mattiase Ekströma, pilotujícího konkurečnční Audi. Do konce série chybí ještě dva závody, oba se pojedou v německu - první se koná příští víkend na Nürburgringu, druhý proběhne v polovině října na Hockenheimringu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy