Allison má jisté setrvání v Maranellu, čeká na další posilu

From zero to hero, jak říká anglické rčení. Allison od hrozby vyhazovu dospěl k tříleté smlouvě | foto: Scuderia Ferrari

Ještě v polovině července to vypadalo, že se pod Jamesem Allisonem houpe židle a dokonce se psalo, že sedmačtyřicetiletý technický inženýr Ferrari bude obětním beránkem slabších výsledků stáje z Maranella. Ale ne nadarmo se říká, že po každé bouři vyjde slunce.

James Allison převzal do jisté míry úkoly po Nicholasu Tombazisovi, o jehož osudu jsme na stránkách F1NEWS.cz podrobně informovali. Původní smlouvu měl rodák z Louthu do poloviny roku 2016, ale ještě před šesti týdny se nad ním houpal Damoklův meč. Přišlo ale výsledkové vzepětí a Allisonova pozice se zásadně změnila - projev důvěry byl demonstrován jeho přítomností na stupních vítězů v Maďarsku.

Bývalý inženýr Lotusu, jenž se podílel na vývoji letošního šasi SF 15-T, bude příští rok spolupracovat s Jockem Clearem, jenž zastával obdobnou funkci u Mercedesu. Dvaapadesátiletý rodák z Portsmouthu, který nyní tráví podle dohody s bývalým zaměstnavatelem nucenou roční pauzu, pracoval ve formuli 1 od konce 80. let s takovými veličinami jako Jacques Villeneuve či Michael Schumacher. Clear bude u Ferrari zastávat stejnou funkci jako Pat Fry, jenž Maranello opustil na sklonku roku 2014 - tedy ve stejné době, kdy Jock oznámil svůj odchod od Mercedesu.

Clear v dobách spolupráce s Jacquesem Villeneuvem. | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Allison by měl setrvat u Ferrari do roku 2018 - blogger Leo Turini (který ještě na začátku července Allisona odepisoval) nyní uvádí, že tyto kroky jsou jasným produktem Maurizia Arrivabeneho mající cíl stabilizovat tým a položení základu pro reálný boj o titul. Podle Turiniho, známého svým propojením s mediálním oddělením Ferrari, do tohoto procesu zapadá i prodloužení smlouvy s Räikkönenem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy