Pro jaké motory se rozhodne Red Bull?

Marko připouští, že Maďarsko bylo pro Red Bull mimořádně příznivé. | foto: Red Bull Content Pool

Trpké období je u konce, jak se může zdát po Grand Prix Maďarska, a Red Bull po stupních vítězů může zase spoléhat na francouzskou pohonnou jednotku. Ovšem takové pohádky ve formuli 1 neplatí a Red Bull stojí nohama pevně na zemi.

Už dříve dali zástupci týmu najevo, že nejsou s nevýkonným motorem Renault spokojeni. Nepřeceňují ani výborný výsledek z Maďarska,byť naposledy před ním dosáhli stejného umístění Vettel a Ricciardo loni v Singapuru. Střízlivě hodnotí situaci dr. Helmut Marko: "Ve Spa a na Monze to těžko bude stejné, tedy pokud nebude pršet. Pokud na okruhu převažují zatáčky nad rovinkami, máme šanci. Poté, co jsme přepracovali příď, pracujeme na dalším vývoji. Pro Spa máme nějaké aktualizace, ale změny na motoru nebudou dříve než v Soči."

Do té doby už by také mělo být jasno, jak se vyvine situace ohledně Renaultu, zda dojde k jeho transformaci do závodního týmu odkoupením Lotusu, nebo nastane-li extrémní varianta a francouzská automobilka se z F1 stáhne. 

Co bude od příštího roku hřmít v zádi Red Bullu? | foto: Red Bull Content Pool

Mezi Red Bullem a Renaultem existuje kontrakt i na rok 2016, ale už se šíří dohady, že rakouská stáj bude chtít tuto smlouvu vypovědět pro "nenaplněné sliby týkající se výkonu" ze strany Francouzů. "A slibovali nám toho hodně," postěžoval si Marko pro německá média.

Podle prestižního magazínu Auto Motor und Sport usiluje Red Bull o dodávky motorů Mercedes, přičemž už údajně probíhají první jednání. Toro Rosso by pak mělo odebírat agregát Honda. Ačkoliv se ihned ozvaly hlasy, podle nichž je spojení Red Bull-Mercedes nemožné, šéf Mercedesu Toto Wolff nasadil záhadnou tvář: "Existuje-li pořekadlo »Nikdy neříkej nikdy«, tak v tomto sportu platí dvojnásob. Je tu dohoda mezi námi a Renaultem, kterou respektujeme, ale také víme, že tohle je formule 1."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy