Překvapení: Red Bull jedná o motorech s Ferrari

motor Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Red Bull chystá pro mnohé fanoušky šok: zvažuje přechod od Renaultu na pohonné jednotky Ferrari, byť by je nedostával stejně výkonné jako tovární tým.

Podle včerejších zpráv z paddocku v Rakousku jedná domácí tým, který letos několikrát veřejně kritizoval bídnou spolehlivost a výkonnost turbomotorů Renault, s jedním ze svých úhlavních nepřátel - s Ferrari - o možnosti odběru pohonných jednotek.

I když Red Bull používal motory z Maranella v sezóně 2006 a Toro Rosso od roku 2007, přesto by se jednalo o senzaci. Jejich hvězda Sebastian Vettel k Ferrari odešla po loňské sezóně, přesto s výrobcem energetických nápojů udržuje dobré vztahy.

A co na to Ferrari, které se letos v oblasti výkonu pohonné jednotky dotáhlo na dominantní Mercedes? To naznačilo, že je ochotné týmům Red Bull i Toro Rosso své motory dodávat. V tomto případě by ale dostávali méně výkonnější specifikaci - o 20 až 30 koní.

Odbornému poradci rakouské stáje, Helmutovi Markovi, by to ale nevadilo: "I B-verze Ferrari by byla lepší než A-verze Renaultu," uvádí pro Sport Bild. Zřejmě věří, že by tento deficit nahradilo svou obvykle silnou stránkou - aerodynamikou.


Red Bull vážně zvažuje přechod na motory Ferrari, slabší verze by mu nevadila (foto: Scuderia Ferrari)

Red Bullu a Toro Rosso vyprší smlouva s Renaultem na konci roku 2016, ten se zase chce stát konstruktérem a vyhlíží koupi některého z týmů - nejčastěji se v poslední době hovoří o Lotusu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy