Probíhá klíčová schůzka strategické skupiny F1 - o čem se jedná?

Massa, Felipe | foto: Williams F1 Team

Ve čtvrtek se v Británii sešli šéfové týmů F1 společně s Berniem Ecclestonem a prezidentem FIA, Jeanem Todtem, aby jednali o změnách a budoucí podobě sportu.

Ecclestone velké změny od týmů, které nejsou schopné se na ničem shodnout, nečeká. "Mohli bychom změnit datum příští schůzky. Možná. Nejsem si jistý. Není to lehké, učinit rozhodnutí," uvádí s nadsázkou.

Na programu schůze jsou hlavní problémy: vysoké náklady, trápící se týmy, pneumatiková pravidla, klesající počty diváků v některých zemích a neschopnost získat mladé fanoušky. Ferrari patří k těm, které prosazuje od roku 2017 revoluční změny postavené kolem silnějších, hlučnějších a levnější motorů i změn na straně šasi a aerodynamiky.

Na přetřes přijdou i zvýšení počtu motorů na jezdce ze čtyř na pět v této sezóně. Týmy původně byly pro, nyní se však objevují neshody: spolehlivý Mercedes najednou nechce, aby se pravidla uprostřed sezóny měnila, menším týmům se zase nelíbí růst nákladů. Red Bull a Honda, kteří mají letos největší problémy, by však byli rádi, kdyby tato změna prošla.

Dnešní schůzky v Biggin Hill v jižní Anglii se kromě šéfů FOM a FIA účastní také zástupci šesti týmů: McLarenu, Mercedesu, Ferrari, Force Indie, Red Bullu a Williamsu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy