Mercedes se brání kritice: Neblokujeme vše, co se týká motorů

Motory | foto: Mercedes AMG F1 Team

Formule 1 se od roku 2017 chystá na velké změny v oblasti vozů. Bernie Ecclestone by chtěl prosadit také změnu formátu motorů, tomu se ale Mercedes brání. Neblokuje však všechny změny.

Během minulého víkendu v Číně Ecclestone v paddocku znovu jednal o případné změně pohonných jednotek od roku 2017. Ecclestone by si přál, aby byly výkonnější, hlučnější a levnější. To se ale nelíbí Mercedesu, který má momentálně nejlepší motor. Vývoj je čím dál více omezen, což jeho soupeře demotivuje a nové zájemce odrazuje od vstupu do F1.

Ecclestone označil sportovního ředitele Mercedesu Tota Wolffa za toho, kdo pohřbívá Formuli 1, protože se staví proti jakýmkoliv změnám, které by narušily jeho nadvládu. Niki Lauda se však brání.

Prozradil, že Mercedes s mnoha věcmi v poslední době souhlasil, i když byly namířené proti nim: "Souhlasili jsme s úpravou žetonů, aby se mohlo vyvíjet během sezóny. Dali jsme zelenou Hondě, aby mohla čerpat průměrný počet žetonů, které ostatní tři výrobci nevyužijí.

A také jsme nebyli proti zvýšení kvóty motorů ze čtyř na pět. Všechna tato tři opatření směřovala proti našim zájmům. Bernie nás opravdu nemůže obviňovat z toho, že všechno blokujeme," dodává nevýkonný ředitel Mercedesu.


Lewis Hamilton a Mercedes jsou po třech závodech ve vedení obou šampionátů (foto: Pirelli)

Z posledního požadavku na zvýšení počtu motorů pro jezdce v letošní sezóně na 5 kusů nakonec může sejít. Menším zákazníkům Ferrari a Mercedesu se totiž nelíbí, že by museli utratit o 750 tisíc až 1 milion Eur více oproti původním předpokladům. Zasedání Strategické skupiny F1 je plánováno na 14. května, kdy se týmy na této změně jednomyslně shodnout, aby mohla být uplatněna v průběhu rozjeté sezóny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy