Týmová režie u Ferrari? "Nechci o ní slyšet," vylučuje Arrivabene

Vettel, Sebastian | foto: Scuderia Ferrari

Šéf Ferrari Maurizio Arrivabene vyloučil dříve hojně používané týmové režie ve svém týmu, aby pomohl některému z jezdců k titulu, a vyjádřil maximální podporu Kimimu Räikkönen, který v šampionátu na svého týmového kolegu Sebastiana Vettela ztrácí.

Politika se dle Arrivabeneho u Ferrari mění. V minulosti často aplikovali týmovou režii, po jeho příchodu se k ní ale uchylovat nebudou. A Räikkönena, jenž po třech závodech na svého týmového kolegu ztrácí již 31 bodů, budou i nadále podporovat.

"Poskytneme mu veškerou nezbytnou podporu, a nechci nic slyšet o týmové režii," uvádí Arrivabene pro italská média, podle nichž jsou v Maranellu se službami Fina spokojení a vážně přemýšlejí o tom, že s ním po sezóně prodlouží smlouvu.

"Když jsem dorazil do Maranella, viděl jsem staré úmluvy a udělal jsem za přítomnosti obou jezdců a jejich závodních inženýrů změny, takže o tom všichni vědí. Jediným platným pravidlem je to, které se týká matematiky," pokračuje šéf týmu.


Ferrari chce i nadále maximálně podporovat Kimiho Räikkönena, který
na Vettela ztrácí, a nepoužívat týmovou režii (foto: Scuderia Ferrari)

Vettel letos zatím pokaždé skončil na pódium a v Malajsii dokonce překvapivě vyhrál, Räikkönen zatím na "bednu" nedosáhl. Ferrari v šampionátu na vedoucí Mercedes ztrácí 40 bodů, pro Velkou cenu Španělska ale chystá velká zlepšení ve snaze dotáhnout se na německý tým - zatím se hovoří o novém předním křídle, kratším nosu, nové podlaze a difuzoru a také o dalších vylepšeních pohonné jednotky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 28 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy