Marko: Toro Rosso se může odít do žluté

Alešin, Michail | foto: Lotus F1 Team

Dr Helmut Marko prohlásil, že Toro Rosso může být zabarveno do žluté, aby zviditelnilo Renault. Také připustil, že je na prodej. Ale odmítl spekulace, že by byl na prodej Red Bull.

Žlutá barva se v F1 naposledy objevila v roce 2010, kdy ji používal právě Renault, poté byl tým prodán a Lotus již začal používat typické černo zlaté zbarvení, ale je zde možnost, že se ve startovním poli žlutého zbarvení zase dočkáme.

"Renault se cítí nedoceněn v reklamě, takže se uvažuje, že by mohl koupit Toro Rosso, nebo ho nabarvit na žluto, aby se více zviditelnil," prohlásil Marko pro formula1.com.

Dále řekl, že mezi Audi a Red Bullem nejsou žádná jednání. Spekulovalo se, že Domenicali přišel s plánem, že by Audi mohlo koupit Red Bull, takže by nemuselo budovat vlastní tým. Teď se tedy oficiálně potvrzuje, že se tak nestane.

To by znamenalo, že Red Bull dodrží smlouvu, kterou má na motory Renault do konce příštího roku. Ještě si v rozhovoru vzpomněl na potenciální nové výrobce motoru, kteří už by potřebovali znát pravidla pro rok 2017, aby znali směr, jakým by se měl ubírat vývoj jejich pohonné jednotky.


Uvidíme opět "čmeláka" na startovním roštu? (foto: Lotus F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy