McLaren: Čtyři motory na sezonu mohou být problém, ale ne jenom pro nás

Magnussen, Kevin | foto: Honda Racing F1

Eric Boullier, šéf týmu McLaren, připouští, že limit čtyř motorů na sezonu pro jeden vůz by mohl být pro stáj z Wokingu problém. S tímto omezením by se ale mohly potýkat také jiné stáje.

Ještě vloni byl limit 5 motorů na sezonu na jeden vůz. I s tímto číslem měly někteří na konci sezony problém (ale například Force India zvládla téměř celou sezonu pouze o 4 motorech s oběma vozy). Letos se ještě přitvrdilo - týmy si musí vystačit se 4 motory. Pokud tým použije pátou komponentu z jednotlivých částí motoru, tak dostane penalizaci (odsun na startovním roštu).

To může být problém pro McLaren a Hondu. Během testů tým hodně bojoval s nespolehlivostí pohonné jednotky. Ve druhé polovině roku by tedy stáj mohly potkat penalizace. "Připravujeme se s Hondou tak, že v sezoně použijeme pouze 4 pohonné jednotky. Ale už vloni jsme viděli, že i s 5 nebo dokonce 6 může být těžké vyjít.

4 pohonné jednotky za sezonu tedy budou velká výzva. Myslím ale, že to neplatí jenom pro nás," naznačil Eric Boullier možné problémy s tímto pravidlem i u protivníků. Je třeba však zohlednit, že pro Hondu šlo o první zimní testy, zatímco Ferrari, Mercedes nebo Renault už mají 'učednickou' sezonu za sebou. 


V zádi McLarenu se zatím ukrývá velká neznámá (foto: Honda Racing F1)

Red Bull, který vloni vyhrál tři závody, například vloni během zimy, kdy je hodně trápily problémy Renaultu s nespolehlivostí pohonné jednotky, ujel jen 1 707 kilometrů. Jen připomeňme (viz Shrnutí testů), že McLaren letos ujel 1 751 kilometrů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy