Šéf Daimleru touží po dalších titulech: Ještě nejsme spokojeni

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Výkonný ředitel Daimleru, Dietrich Zetsche, touží po dalších úspěších ve Formuli 1. Povolení vývoje pohonný jednotek nepovažuje za nevýhodu pro Mercedes.

"Máme hlad a ještě nejsme spokojeni," prohlásil Zetsche na autosalónu v Ženevě. Rád by navázal na sérií titulů, které v minulosti získal Red Bull či Ferrari. V loňské dominantní sezóně si Mercedes připsal první, letos má nakročeno k druhému, jak naznačil svými výkony v předsezónních testech.

"Během zimy jsme pracovali tvrdě a máme dobré auto. Ale před závoděním nemůžeme vědět, jak nám to pojede," pokračuje šéf Daimleru. Podle soupeřů ale Stříbrné šípy mají minimálně stejný náskok jako minulý rok.

Letos se jim podařilo prosadit povolení vývoje pohonných jednotek také v průběhu sezóny. Co na to říká Zetsche? "Nemyslím si, že by to pro nás bylo nevýhodou." Mercedes má rozsáhlé zdroje a svůj motor dokázali vylepšit podobně jako konkurence v podobě Ferrari a Renaultu.

Ta se pro snížení náskoku Mercedesu snaží radikálně změnit technická pravidla pro rok 2017. To šéf Daimleru komentuje pro La Gazzetta dello Sport slovy: "Myslím, že bychom měli vést interní diskuse. Zároveň si ale myslím, že máme vše potřebné pro skvělou show."


Mateřský Daimler se s jedním titulem Mercedesu nehodlá spokojit (foto: Daimler AG)

Tím se rozchází s názorem šéfa Red Bullu Christiana Hornera, podle kterého náskok Mercedesu působí odliv fanoušků, proto by se mělo přistoupil k tomu, aby pohonné jednotky byly vyrovnanější (více zde).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy