Alonso si uvědomuje hrozbu ze strany McLarenu

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso přiznává, že Ferrari bude muset zvýšit svoji snahu během dvou posledních závodů sezony, aby se vyhnulo souboji s McLarenem o čtvrtou příčku v Poháru konstrukterů.

Scuderia Ferrari většinu letošní sezony bojovalo s Williamsem o třetí místo v Poháru konstrukterů, ovšem v několika posledních závodech ztratilo na britský tým především kvůli nedostatku své vlastní rychlosti. Po zářijové Grand Prix Singapuru vypadala situace v průběžném pořadí trochu jinak - Ferrari ztrácelo na Williams pouhých 9 bodů a na McLaren mělo náskok 67 bodů. Teď už maranelští ztrácí na tým z Grove 42 bodů a McLaren snížil svoji ztrátu na 49 bodů. 

Na poslední VC v Austinu ztratil ale McLaren na Ferrari 4 body. Fernando Alonso dnes ale řekl, že McLaren se od GP Singapuru dost zlepšil a Scuderia tak potřebuje bodovat i s ohledem na poslední dvojnásobně bodovaný závod v Emirátech. "Bojovali jsme s problémy po celý víkend, ale také jsme [bojovali s problémy] v Rusku a trochu i v Japonsku," řekl Španěl po GP USA. 

"Musíme i nadále bodovat, protože Pohár konstruktérů tu stále je. Stále je o co bojovat - mysleli jsme si možná, že jsme ztratili až moc na Williams a že jsme uprostřed ničeho. Teď to ale vypadá, že McLaren trochu zrychlil, takže si nemůžeme dovolit neskórovat. Stále bojujeme."


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy