Magnussen musel být po závodě ošetřen

Magnussen, Kevin | foto: McLaren

Kevin Magnussen musel po GP Singapuru vyhledat lékařské ošetření, když byl lehce popálen poté, co v kokpitu jeho vozu bylo extrémní teplo.

Dánský mladík dokázal dojet desátý a získat tak jeden bod. Poté zvládl dát ještě pár rozhovorů před tím, než musel vyhledat lékařskou pomoc. "Bylo to těžké, velice těžké. Alespoň máme jeden bod. Nevím, jestli bylo něco špatně, ale moje sedadlo bylo hodně horké, takže musíme prověřit, co se stalo. Nemohl jsem ani pít vodu. Je to ten nejtěžší bod, který jsem kdy vyjel. Je to lepší než nic," říká Kevin Magnussen.

Závodní ředitel McLarenu, Eric Boullier, dodal, že to pro jezdce muselo být velice náročné, když už i tak bojoval s přehřívajícími se pneumatikami. "S tím zraněním byl vystaven velkému tělesnému diskomfortu, když se kokpit jeho vozu začal přehřívat, tak musel držet ruce ve vzduchu, napřed jednu a pak druhou, aby nasměroval chladnější vzduch na svoje rukávy a do své kombinézy. Bylo to pro něj neuvěřitelně bolestnou komplikací.

Nakonec po neuvěřitelně statečné jízdě v extrémně náročných podmínkách byl schopen vybojovat pro tým jeden bod. Byla to slabá útěcha, ale ukazuje to na jeho ohromný bojovný duch a za to ho chválím."


Studeného vzudchu se Magnussenovi dnes nedostávalo (foto: McLaren)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy