Jak Ecclestone vyrazil v Monze Dennise z jednání Strategické skupiny F1

McLaren | foto: McLaren

Ron Dennis zažil nepříjemný šok, když jej Bernie Ecclestone v Monze vykázal z jednání Strategické skupiny F1. Proč?

Při jednání Strategické skupiny v Monze došlo k menšímu vzrušení. Do této skupiny již nepatří všechny týmy jako v minulosti, pouze šestice nejsilnějších: Ferrari, McLaren, Mercedes, Red Bull, Williams.

Jedno plovoucí místo momentálně patří Lotusu díky jeho pozici v loňském šampionátu (skončil čtvrtý). Další dvě třetiny tvoří se šesti hlasy FIA zastupovaná Jeanem Todtem a držitel komerčních práv - Bernie Ecclestone má také šest hlasů. Spravedlnost ponechme nyní stranou, stejně jako to, že na zasedání nemá přístup zbylých pět účastníků soutěže.

Ecclestone v sobotu po kvalifikaci na Velkou cenu Itálie svolal schůzku této skupiny, kde projednávali aktuální problémy a budoucnost F1. Všechny týmy na ní měly svého zástupce, za McLaren včas dorazil závodní ředitel Eric Boullier.

Jenže po chvíli se objevil výkonný ředitel Ron Dennis. Ecclestone ho však zadržel s tím, že se McLaren se musí rozhodnout, kdo jej vlastně bude zastupovat a že tam oba být nemohou. Boullier si začal ihned balit své věci, aby se v tomto případě ze schůzky poroučel.


Bernie Ecclestone vykázal Rona Dennise z jednání Strategické skupiny,
McLaren již měl přítomného zástupce v osobě Erica Boulliera (foto: Hoch Zwei)

To se ale po nemilém přivítání se znechuceným výrazem ve tváři už rozhodl místnost opustit Dennis, který se letos ve Wokingu vrátil k moci a právě Boulliera angažoval na místo Martina Whitmarshe. Situaci těžko trávil a přes zuby při loučení se pouze procedil: "Když zde nejsou mé odborné znalosti vítané..."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy