Hamilton s Mercedesem pozastavili jednání o podmínkách budoucí smlouvy

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton se po vypjaté Velké ceně Belgie s Mercedesem dohodl, že jednání o dalším prodloužení kontraktu odloží až na konec sezóny, v níž se svým týmovým kolegou Nicem Rosbergem bojuje na ostří nože o mistrovský titul.

Obě strany chtějí ve spolupráci pokračovat, nyní se však nechtějí rozptylovat diskusemi o budoucí smlouvě, která vyprší až na konci příštího roku. Mercedes v létě prodloužil kontrakt s Nicem Rosbergem, v jednáních s Hamiltonem ale nyní nepospíchá.

"Momentálně to je velmi vypjaté a je třeba se soustředit na sezónu. Jedna věc je ale jistá: nehodláme hovořit s nikým jiným, dokud nebudeme mít velmi jasný obrázek o tom, jak budeme moci pokračovat ve spolupráci s Lewisem," uvádí sportovní ředitel Toto Wolff pro Autosport.

"Tohle jsme si řekli navzájem: nemáme zájem o žádný další rozhovor s kterýmkoliv jiným jezdcem ani žádný nevedeme a Lewis nejedná s žádným jiným týmem. Proto si navzájem důvěřujeme.

Momentálně se musíme soustředit na šampionát a nenechat se zatáhnout do intenzivních diskusí [o kontraktu], protože ten má ještě rok a půl čas," vysvětluje Wolff, který po kolizi ve Spa řeší nepříjemnou krizi vztahů mezi svými jezdci.


Idylka po letošní Velké ceně Británie (foto: Daimler AG)

V pátek se v sídle F1 týmu v Brackley uskuteční krizová schůzka, při které se setkají šéfové Toto Wolff a Paddy Lowe s Lewisem Hamiltonem a Nicem Rosbergem. Budou při ní řešit to, jak přistoupit k dalším závodům. Sáhne ve zbytku sezóny Mercedes k týmové režii nebo své jezdce po kolizi nechá i nadále volně závodit?

Mercedes zjišťuje názor fanoušků: hlasujte v naší anketě vlevo nahoře
- výsledek předáme týmu

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 53 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy