Ferrari se nevzdává: Usilovně pracuje na obou projektech

Allison, James | foto: Scuderia Ferrari

Technický ředitel Ferrari James Allison se ohlíží za závodem v Německu a hovoří o neutuchající práci, kterou tým odvádí na letošním voze.

Ferrari se propadlo na čtvrtou příčku tabulky šamionátu, když se před ně dostal tým Williams, který má nyní náskok 5 bodů. Kimi Räikkönen se po svém návratu do Maranella trápí a páté místo Fernanda Alonsa bylo podle týmu to nejlepší, co mohli dokázat.

"Je dobré, že Fernando dojel o něco výš než odstartoval. Byl to vzrušující závod plný bitev, předjíždění a dramat. Přesto je zklamání, že se Kimi nedostal na body i když za to mohlo poškození vozu," hodnotí závod v Německu technický ředitel James Allison

Nyní mají týmy plno práce - o víkendu je čeká závod v Maďarsku, kde jsou očkávány podobné vysoké teploty jako panovaly v Německu.  "Na Hungaroringu je obvykle teplo, což je pro piloty výzvou stejně jako pro vozy a jejich chladící systém. Horko rozhodně ovlivní ERS, protože je to krátký okruh v podstatě bez rovinek a bývá zde. Navíc zde bývá na začátku (v trénincích) špinavo a prašno, což se ale velmi rychle mění," popisuje následující závod Allison.

Sezóna se již přehoupla přes svou první polovinu a týmy po Maďarsku čeká letní pauza. U Ferrari však nezahálejí - pracuje se jak na voze pro rok 2014, tak pro rok 2015.

"Toto období je vždy milníkem, kdy se začne rozdělovat práce mezi letošní auto a to pro příští sezónu. Pracujeme na obou projektech a hodně sil je vkládáno do zlepšení letošního monopostu, zatímco se pracuje i na voze pro rok 2015," uvedl pro oficiální stránky Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy