Head tleská Mercedesu za to, že nechává jezdce mezi sebou bojovat - Ferrari to nedělalo

Mercedes | foto: Daimler AG

Spoluzakladatel Williamsu a jeho bývalý technický ředitel Patrick Head chválí Mercedes za to, že spolu nechává vzájemně bojovat své jezdce: Lewise Hamiltona s Nicem Rosbergem, což Ferrari v éře Michaela Schumachera nedělalo.

Head se sice již stáhl do ústraní, poslední závod v Silverstone navštívil a F1 stále sleduje. Dominantní Mercedes podle něj dělá "správně," když nechává Hamiltona s Rosbergem volně závodit a neomezuje je týmovou režií.

"Tým, který je tak dominantní, má vůči sportu závazek. Williams a McLaren to znají. My jsme to vždy dělávali, často za vysokou cenu," oceňuje spoluzakladatel Williamsu letošní přístup Mercedesu k závodění. Stříbrné šípy mají po devíti závodech 158bodový náskok před druhým Red Bullem, což jim usnadňuje situaci.

"Pouze Ferrari za éry Schumachera věřilo, že jsou větší než sport," upozornil na opačný přístup, které při své dominanci v F1 volila stáj z Maranella, která v letech 2000 - 2004 získala s Michaelem Schumacherem pět titulů za sebou, k čemuž často využívala kontroverzní týmovou režii.

Head je nyní se svým životem spokojený a již není "žádná šance," že by se do ní vrátil. "Jedu si teď zaplachtit," dodává před svým výletem na moře.


Nico Rosberg s Lewisem Hamiltonem mezi sebou mohou volně závodit, Mercedes
týmovou režii letos zatím neuplatňuje (foto: Daimler AG)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 24 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy