Mattiaci: U Ferrari jsme naštváni sami na sebe, ostatní se opět zlepšili více než my

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Šéf závodního týmu Ferrari Marco Mattiacci přiznává frustrace z vývoje sezóny a posledního závodu v Kanadě. Nehodlají však nic vzdávat, budou pokračovat ve vývoji.

"Jsme sami na sebe velmi naštváni, ale nemáme v plánu to vzdávat. Okruh v Kanadě nám rozhodně neseděl, vzhledem k tomu, že zdůraznil silné stránky našich soupeřů a navíc se vše nevyvíjelo správně: startovali jsme příliš vzadu a ostatní se zlepšili více než my," hodnotí Mattiacci po závodním víkendu v Montrealu.

"Pozitivní stránkou tohoto víkendu je to, že se všichni chtějí probojovat zpět, počínaje našimi jezdci - Kimim a Fernandem, kteří jsou oba velmi houževnatí, kompetentní a soutěživí a vědí, jak spolupracovat jako tým, aby navedli správným směrem v klíčových oblastech našeho vývojového programu," chválí své piloty.

A co nové díly, kterých Ferrari přivezlo do Kanady požehnaně? "Některé novinky přinesly na trati dobrý výsledek, a proto budeme pokračovat v této cestě závod od závodu. Od počátku roku jsme se zlepšili, ale na každý krok vpřed musíme pohlížet v kontextu toho, co udělali naši soupeři," upozorňuje nový šéf Scuderie, která prochází další restrukturalizací.

"Ferrari zahájilo práci na specifickém přístupu založeném na několika klíčových osobnostech: na prezidentovi Montezemolovi, Jamesovi Allisonovi, Fernandovi Alonsovi, Kimim Räikkönenovi a na skupině vysoce talentovaných inženýrů. Jde o restrukturalizaci týmu s tím, že lidem jsou dávány ty nejlepší podmínky, v nichž by mohli odvádět svou práci," vysvětluje.


Ferrari je naštváno samo na sebe, zahájilo další restrukturalizaci (foto: Scuderia Ferrari)

V krátkodobém horizontu se priority nemění: "Máme jasně definovaný vývojový program, kterým se propracováváme a díky kterému přivezeme novinky pro každý závod. Další větší cíl je zrychlení naši reakční doby, což je něco, co se zřejmě daří našim soupeřům," dodává Mattiacci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy