Podle Laudy jsou vzhledem k náskoku Mercedesu v Barceloně ostatní hodně pozadu

Lauda, Niki | foto: circuitoftheamericas.com

Nevýkonný ředitel Mercedesu a bývalý pilot Niki Lauda si pochvaluje náskok svého týmu. Než jej ostatní stáhnout, tak to se už sezóna F1 přehoupne do druhé poloviny.

Mercedes svému nejbližšímu soupeři - Red Bullu - nadělil v Barceloně téměř 50 sekund. Ve stejném kole s Hamiltonem a Rosbergem dojeli už jen Bottas a Alonso, zbytek pole dostal výprask v podobě jednoho kola - a to na okruhu, na kterém nezáleží na výkonu tolik, jako na těch předchozích.

Propast mezi německým týmem a zbytkem pole je natolik zřejmá, že by letos podle Laudy mohl dokonce pomýšlet na vítězství ve všech závodech. "Momentálně to tak vypadá," uvádí pro rakouské noviny.

"Nechci znít arogantně, jsem klidný. Myslím, že když máte takovou rychlost, jako my na okruhu v Barceloně, pak ostatní budou potřebovat přinejmenším čtyři či pět závodů na to aby nás dostihli," tvrdí bývalý šampion Formule 1.

Navíc jej těší špičkoví piloti, které Mercedes má. Chválí zejména vítěze posledních čtyř závodů: "Lewis jezdí ligu, kterou jsem viděl jen zřídka. Bezchybný. Řekl bych, že porazit jej je momentálně téměř nemožné. Nico se však díky svému taktickému přístupu může dostat blíže."


V Barceloně se na Mercedes soupeři nedotáhli, ztráta je i nadále propastná
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

Laudu nesmírně vytočil Red Bull, který ze svého okruhu vymazal jméno, jež nesla jedna ze zatáček na bývalém A1 Ringu k poctě trojnásobného rakouského mistra světa. Nyní byla Laudova zatáčka přejmenována na zatáčku Pirelli. Zmizela i zatáčka Gerharda Bergera, která se nyní jmenuje zatáčka Würth podle německé společnosti vyrábějící pracovní nástroje.

"Jsem velmi zklamaný. Můžu jen předpokládat, že to udělali kvůli tomu, že jsem nyní u Mercedesu a že Red Bull porážíme. Jako trest bude pro Mercedes potěšením, když ve Spielbergu oslaví double," dodává naštvaný Lauda.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 29 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy