Menší týmy: Chceme rozpočtové stropy, jinak přijde EU

Caterham | foto: Caterham F1 Team

Bez dohody skončilo čtvrteční setkání týmů Formule 1 a FIA. Žádná změna ohledně úspory nákladů se nekoná. Menší týmy jsou ale ve svých výrocích ostřejší, hrozí Evropskou unií, ale také odchodem.

V Biggin Hill se projednávaly rozpočtové stropy, které byly již dříve pro sezonu 2015 zrušeny. Menší týmy s tím nesouhlasí a velmi hlasitě proti tomu protestují. Podle nich je na tom závislá budoucnost tohoto sportu. 

 S návrhem zrušit rozpočtové stropy přišel prezident FIA Jean Todt. Ten nyní doufá, že týmy s něčím přijdou na další setkání při monacké Gradn Prix, protože včerejší setkání nepřineslo žádnou změnu.

Menší týmy – Sauber, Force India, Marussia a Caterham – doufají, že strop na náklady opět zavede, dokonce hrozí tím, že chtějí, aby se tím zabývala Evropská unie. Pokud by se tak stalo, FIA by ztratila svou suverénní roli nad tímto sportem. Stáje také varují, že by mohly opustit Formuli 1, pokud Jean Todt nevymyslí strop v řádu desítek milionů eur. 

Všechny týmy souhlasí, že je třeba něco s náklady udělat. Ovšem top týmy nechtějí zavádět omezení na náklady, protože Formule 1 je vrchol motorsportu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 39 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy