Majitel Lotusu: Naše problémy s penězi se přeháněly

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Majitel Lotusu, Gerard Lopez, se nechal slyšet, že finanční problémy Lotusu v loňské sezóně nebyly tak zlé a média je zveličovala.

O finanční situaci Lotusu vlastněného Gerardem Lopézem se loni napsalo hodně. Tým neplatil výplaty a peníze na svém účtě dlouho marně hledal i Kimi Räikkönen, který nakonec zvolil přestup do Ferrari a poslední dva závody za Lotus neodjezdil.

Nahradil jej Pastor Maldonado, jehož podpora ze strany venezuelské společnosti PDVSA byla jedním z faktorů, proč získal místo v Enstone. Jeho peníze totiž Lotusu po neúspěšných jednáních s Quantum Motorsports velmi pomohly.

Před začátkem sezóny tým opustil i jeho šéf, Eric Boullier, který zamířil do McLarenu a jako jediná stáj nestihla vůz připravit včas na první předsezónní testy konané v Jerezu. Tým navíc přistoupil k propuštění zaměstnanců.

Gerard Lopez však nyní uvedl, že finančí potíže jeho týmu byly médii nafukovány a nepochybuje o tom, že budoucnost je zajištěna. Podle něj se situace v týmu zlepšila. "Jde o to, jak ty věci představíte. Když měly dorazit peníze, opravdu dorazily, ale musely být poslány zpět kvůli potížím spojených s těmi lidmi. To zdrželo platby," vysvětluje Lopéz.

"Když zadáváte příkazy k úhradě s jinou společností, můžete očekávat, že na účet může dorazit určité množství peněz v určitém čase. A když ne, vedení musí informovat společnost, aby prostředky odblokovala. Kdyby to bylo u normální společnosti a zákazník zaplatil, máte problém a musíte jej vyřešit. Ale protože to byla Formule 1, všechno se strašně nafouklo," popisuje.


Boulliera prý Lopéz postrádá (foto: Lotus F1 Team)

Přiznává také, že ztráta Boulliera byla bolestná. Místo rovnocené náhrady však zvolil mnohem užší komunikaci s technickým ředitelem, Nicem Chesterem, a šéfem traťového provozu, Alanem Permanem.

Během prvních závodů sezóny Lotus trápila především nespolehlivost vozu E22 a zatím nezískali ani bod. Velká cena Číny jim prý navíc i díky výkonům a pokroku Renaultu, dodala důvod k optimismu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy