Týmy mohou na tiché motory doplatit, Ecclestone jim to možná spočítá na odměnách

Ecclestone, Bernie | foto: Red Bull Racing

Bernie Ecclestone varuje týmy, že kvůli nespokojenosti pořadatelů v důsledku příliš tichých motorů mohou přijít o pořádný balík peněz.

Zástupce pořadatele Velké ceny Austrálie - Ron Walker ze společnosti Australian Grand Prix Corporation, si už u Ecclestonea stěžoval a obvinil jej z porušení smlouvy: "Zaplatili jsme za produkt, máme kontrakty a pohlížíme na to velmi vážně, protože podle nás došlo k porušením." Proto hodlá s Ecclestonem jednat o snížení poplatku za možnost pořádat závod.

Bernie podle agentury Reuters přiznal, že jej kontaktovali také pořadatelé dalších závodů i prezident Ferrari Luca di Montezemolo: "Měl jsem jednoho či dva pořadatele, kteří mě dnes kontaktovali a sdělili mi, jak jsou nespokojeni. Hovořil jsem právě s Lucou di Montezemolem a řekl, že ještě nikdy nedostal tolik emailů stěžujících si na to, že tohle není F1."

Pokud Ecclestoneovi budou pořadatelé platit méně, má jednoduché řešení - sníží peníze vyplácené týmům: "Pokud mi pořadatelé řeknou: 'Poslouchej, to není to, co jsme si koupili, a za tohle platit nebudeme nebo nechceme platit tolik' či něco podobného, pak je to problém. Dáváme týmům procenta z příjmu, které dostáváme. Když tedy bude náš příjem z jakéhokoliv důvodu nižší, pak týmy určitě nedostanou tolik. Doplatí na to."

Zatím ale neví, zda by pořadatelé měli u soudu šanci uspět: "Nevím, jestli to je z právního hlediska správné. Předpokládejme, že ne. Pak se na to musíte podívat z morálního hlediska. Když dnes jdete do supermarketu a koupíte si nějakou jahodovou marmeládu a místo ní dostanete arašídové máslo, zřejmě budete naštváni. I když jde o dobré arašídové máslo, tak tvrdí, že to není to, co si koupili."


Bernie Ecclestone (vlevo) s prezidentem Ferrai Lucou di Montezemolem (foto: Scuderia Ferrari)

"Jestli smlouva předepisuje, že si koupili jahodovou marmeládu s tolika jahodami, to nevím. Pochybuji. Myslím, že si koupili šampionát FIA Formule 1. Což dostávají," dodává lišácky 83letý zkušený britský obchodník.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 56 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy