Fernandez: Pokud skončí Caterham i letos na konci roštu, pak to v F1 zabalíme

Lotus | foto: Caterham F1 Team

Majitel Caterhamu poslal týmu jasnou zprávu: Pokud se výsledky nezlepší, končím. Věří však, že potřebného pokroku mohou docílit.

Caterham je v F1 již čtyři roky a za tu dobu nezískal ani jeden mistrovksý bod, což však majiteli týmu, Tonymu Fernandezovi, nevyhovuje a v páté sezóně chce vidět víc. Při prohlídce továrny následované po představení nové jezdecké dvojice uvedl, že je nadcházející ročník rozhodující.

"Moje poselství všem 250 lidem zde v továrně je jasné - letos do toho musíme jít. Je to poslední šance. Dali jsme vám nejlepší infrastrukturu, potenciálně nejlepší piloty, ale teď je to na vás, abyste to dokázali využít," uvedl.

Podle něj je tým po finanční stránce veden dobře a nyní chce vidět boje o body. "Pokud budeme opět na konci, nemyslím, že budu pokračovat. Po pěti letech bez bodů je trpělivost, peníze i motivace všech na hranici. Je to důležitý rok," nechal se slyšet. 

Chce prý vidět, že se někam posunují, protože pokud by to tak nebylo, museli by se velmi zamyslet a zeptat se, jaký to má všechno smysl.

Od příštího roku bude Cahterham využívat aerodynamický tunel Toyoty v Kolíně a také díky tomu Fernandez věří, že potřebný pokrok zvládnou učinit. Navíc se prý poučili z loňského neúspěchu a pomoci jim mohou i změny pravidel. Příznal, že zpočátku náročnost F1 podcenil. "Šli jsme do toho moc rychle, kdybychom byli konzervativnější, byli bychom ve středu pole," domnivá se. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy