Alonso: Raději bych byl desetkrát desátý a jednou mistrem, než stále končit druhý

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso si nemyslí, že se jeho Ferrari podaří stáhnout náskok Mercedesu a předstihnout jej v šampionátu. Z druhých míst už je unavený, vítězství by dvojnásobný šampion po delší době opět uvítal.

Stáj z Maranella se nachází v šampionátu konstruktérů na třetím místě mezi druhým Mercedesem, na který ztrácí 15 bodů, a třetím Lotusem, od něhož jej dělí bodů 18. Podle Alonsa se však jeho týmu druhou příčku nejspíše získat nepodaří.

"Momentálně už toho víc udělat nemůžeme. Bojujeme o postup do závěrečných částí kvalifikací i o body. Druhé místo bylo zřejmě příliš velkým cílem. Musíte být realisté a uvědomit si, že druhé místo bylo snem," cituje Alonsa francouzský L'Equipe.

Jemu samotnému se ale na druhém místě mezi piloty skončit podaří, což si pojistil již minulý víkend v Austinu. "Jsem na to hrdý, protože jsme očividně neměli druhé nejrychlejší auto, takže druhé místo je pro mě skvělou odměnou. Raději bych ale byl desetkrát desátý a jednou šampionem, než pořád končit druhý," kroutí Španěl hlavou.

Tento týden si konečně zatrénoval bez bolesti způsobenou prudkým přejetím obrubníku v Abú Zabí, což ovlivnilo jeho přípravu na Velkou cenu Spojených států. "Má příprava nebyla ideální. Byl to týden, který jsem strávil na gauči a v posteli s bolestmi hlavy a závratěmi."

Fernando Alonso doufá, že mu příští rok po delší době útok na titul konečně vyjde

Pro závod v Brazílii se ale již cítí zcela fit a je odhodlaný podat co nejlepší výkon a pomoci svému týmu. Meteorologové na víkend hlásí přeháňky, které by mohly zamíchat pořadím, podobně jako minulý rok. Jak poslední bitva sezóny 2013 dopadne, na to si budeme muset počkat do nedělního večera.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy