Mateschitz: 50 % posledních vývojových prací pomůže Red Bull i v příštím roce

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Podle majitele Red Bullu Dietricha Mateschitze se usilovná snaha o vylepšování letošního monopostu RB9 jeho týmu vyplatí i v příštím roce, přestože se mění technická pravidla.

Rakouský miliardář o vývojové strategii své stáje pro Autosport říká: "Vždy bylo naším plánem a strategií vyvíjet vůz konstantně, přivážet nové díly na každý závod, neustále udržovat vývojové práce na špičkové úrovni. Znovu to fungovalo. A nevěříme, že jde o investici pouze do letošního boje, ale že z toho budeme těžit také příští rok."

Přestože budou formule pohánět nové motory a změní se i pravidla pro aerodynamiku a práci s výfukovými plyny, tak Mateschitz věří, že budou moci těžit z letošní práce, která vyústila v dominantní auto.

"I když v roce 2014 budeme mít jiné podmínky, tak předpokládám, že 50 % vývojové práce nám pomůže i v příští sezóně, plus mínus pár procent. Zbytek je otevřený a nemusí vyjít, máme však solidní základ, na kterém můžeme stavět," věří majitel Red Bullu.

Technický ředitel Adrian Newey však přiznal, že Red Bull ve vývoji vzhledem k úspěchům ve druhé části sezóny zřejmě zabral více, než bylo zapotřebí: ""Ferrari začalo dobře, zdálo se, že i Mercedes dělá velké pokroky a měli jsme obavy, že nás díky svému vývojovému tempu předstihnou a my se dostaneme do úzkých, takže jsme na to tlačili."


Bohatý Red Bull na to ve druhé části sezóny ve vývoji šlápl zřejmě více než bylo zapotřebí,
domnívá se designér Adrian Newey (foto: Red Bull Racing)

"Při zpětném pohledu můžete možná argumentovat tím, že jsme na to tlačili letos více, než bylo zapotřebí, protože jsme celou dobu pracovali na voze pro rok 2013 - na voze pro příští rok jsme nepracovali. Jenže kdybychom se zároveň stáhli příliš brzy a byli bychom předstiženi, pak bychom se cítili velmi hloupě," dodává Newey.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy