Villeneuve kritizuje nelogické utrácení, pouze 5 motorů na rok a "zelené" směrování F1

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Bývalý mistr světa Jacques Villeneuve kritizuje nesmyslné věci, které podle něj srážejí Formuli 1. Dotýká se platících jezdců, nesmyslného utrácení či technických omezení.

F1 podle něj doplácí na nedostatek skutečných talentů - ty nahrazují kluci, kterým stačí sehnat dostatečně velký balík peněz. "Když už se touto cestou vydává i McLaren, tak je to špatné," odkazuje na Sergia Pérez, jehož kariéru zajišťuje mexický miliardář Carlos Slim.

Mark Webber tento týden přesto několik skutečných talentů v záplavě platících jezdců vybrat dokázal - mj. i Valtteriho Bottase z Williamsu (více zde). Villeneuve má ale odlišný názor.

"Je to děsné, když slyším, jak jsou spokojeni se svým jezdcem Bottasem. Sorry, ale dojíždět na 11. - 16. místě není žádnou skvělou prací. Říkají to jen proto, aby nenaštvali sponzora, kterého přivedl. Týmy čím dál více zabíjejí image, který kdysi Formule 1 měla," tvrdí Kanaďan.

Celá F1 vydává špatným směrem: "Kdysi byla plná hrdinů, na hranici možností, extrémní, pohybovala se na hraně z technologického a konstrukčního pohledu, ale vždy to mělo logiku. Formule 1 se však vydala jiným směrem: utrácí se celé jmění, ale nelogicky."


Villeneuvovi se nelíbí nelogické utrácení a nasazování platicích jezdců bez talentu
(foto: Williams F1 Team)

Pět motorů na sezónu, jediný výrobce pneumatik, všechna ta omezení a jezdecká zařízení, 'zelené' směrování - tohle není pro F1," kroutí hlavou Villeneuve s tím, že by to byl ochotný tolerovat snad v sérii Le Mans, nikoliv však ve vrcholové disciplíně motorsportu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 27 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy