Haug: DRS bylo vyvinuto s dobrým záměrem, možná jsme ale tehdy přestřelili

force india vjm06 | foto: Sahara Force India

Bývalý sportovní ředitel Mercedesu Norbert Haug hovoří o vyhlídkách německého týmu ve Formuli 1 a o systému pro snížení odporu (DRS), který usnadňuje předjíždění.

Šedesátiletý Němec byl v pozici sportovního ředitele Mercedesu po dlouhých letech nahrazen Totem Wolffem, který přišel z Williamsu. V pořadu rakouské televize Servus se vyjadřoval k námitce Gerharda Bergera, podle něhož bylo zavedení DRS v F1 chybou.

"Původně jsme s ním přišli s dobrými záměry, ale při zpětném pohledu se musíme zamyslet nad tím, zda jde o skutečné předjíždění, když má někdo křídlo otevřené a druhý ne," popisuje Haug novinku, která byla v F1 zavedena v sezóně 2011, kdy se do ní vrátilo také Pirelli.

"Učinili jsme tak v době, kdy byly závody nudné. Možná bychom ale nyní mohli říci, že jsme přestřelili," pokračuje Haug. Pirelli bylo požádáno o to, aby nižší životností pneumatik pomohlo zatraktivnit závody, proto se při současném využívání DRS zdá kritikům nyní předjíždění příliš jednoduché.

A jak vidí bývalý sportovní ředitel Mercedesu budoucnost Stříbrných šípů v F1? "Myslím, že na tom Mercedes bude velmi dobře. Red Bullu to také trvalo pět let, než vybudoval svůj tým. Tohle je čtvrtá sezóna Mercedesu a já si myslím, že zatím jde vše podle plánu. Věřím, že příští rok budou bojovat o mistrovský titul."


Původní úmysl byl dobrý, DRS však podle Hauga předjíždění usnadňuje příliš (foto: Pirelli)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy