FIA při řešení problému s pneumatikami povolí závodním pilotům účast v testu mladíků

Pirelli | foto: Pirelli

FIA potvrdila, že se Testu mladých jezdců v Silverstone budou moci zúčastnit zavodní piloti. Reaguje tak na nejnovější situaci kolem pneumatik Pirelli, když při závodě v Británii čtyřem pilotům neočekávaně explodovaly pneumatiky.

Ačkoliv je testování během sezony zakázané, závodní piloti dostanou šanci zúčastnit se Testu mladých jezdců v Silverstone, který proběhne od 17. července. Tímto rozhodnutím se FIA snaží přispět k vyřešení problémů s pneumatikami Pirelli. 

"Naší prioritou je bezpečnost pro všechny ve Formuli 1 a věřím, že incidenty ze Silverstone pro piloty znamenají obavy o bezpečnost," uvedl v prohlášení Jean Todt, prezident FIA.

Definitivní potvrzení padne při středečním jednání Světové rady motorsportu, avšak mělo by se jednat o formalitu. Mercedes se tohoto testu v důsledku porušení pravidel na základě jednání Tribunálu FIA nesmí zúčastnit.

Podle Todta má rozhodnutí povolit závodním pilotům jízdu v Silverstone pomoci vyřešit problémy. Chtějí také prosadit změnu pravidla, které nyní vyžaduje neanonymní souhlas všech týmů, aby se během sezony mohly jakkoliv změnit pneumatiky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 40 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy