Hülkenberg si stojí za odchodem od Force Indie k Sauberu

sauber c32 | foto: Sauber Motorsport AG

Bývalý pilot Force Indie, Nico Hülkenberg, musí přihlížet, jak jeho bývalá stáj bojuje o pódia, zatímco on končí hluboko v poli poražených bez bodů. Přesto si Němec za svojí volbou stojí.

Sezona 2013 začala pro Nica Hülkenberga snad nejhůře, jak mohla: Kvůli problémům s palivovou nádrží nemoh rodák z Emmerichu nastoupit do VC Austrálie. Poté následovala Malajsie, kde byl 8. v cíli, procitnutí - monopost C32 není konkurenceschopný, což Nico ihned rozpoznal a po dojezdu do cíle se o tom podělil i se svým týmem (tehdy prohlásil, že takové výkony jsou neakceptovatelné).

Má se za to, že za problémy Sauberu by mohly stát pneumatiky v aerodnamickém tunelu (více o tomto problému se dočtěte zde). Nové 60 % pneumatiky Pirelli se výrazně liší svými vlastnostmi od reality a proto přinášejí zkreslující údaje. Sauber, který se narozdíl od Force Indie rozhodl vsadit na poměrně inovativní koncept vozu, teď tápe a neví si rady.

25letý pilot musí přihlížet, jak jeho loňský kolega, kterého porážel, Paul di Resta, bojuje o podium a nebo jeho nástupce, Adrian Sutil, dlouho vedl závod v Austrálii. Nico Hülkenberg se chtěl přes Sauber dostat do nějakého top týmu jako je třeba Ferrari. Jenže místy jako bylo 12. v Bahrajnu se mu jen ztěží podaří prokázat svůj talent. 

I přesto však nevnímá odchod z indického týmu jako chybu. "Je to skvělý pocit, když vedete Grand Prix," říká jezdec švýcarského týmu, který si tento pocit užil v Malajsii a Číně. "Ukazuje to, že jste museli něco udělat dobře. Je to určitě dobré znamení." Nico má momentálně na svém kontě pouze 5 bodů, podle něj však ještě potenciál C32 nebyl plně využit: "Je to auto, které má na TOP10 a my jako tým dokážeme postavit auto, které bude pravidelně sbírat body - tím jsem si jistý."


Nico se zatím trápí s technikou (zdroj: Sauber Motorsport AG)

Po skvělých výkonech, které Saubery vloni na závodní dráze podávaly, potají jezdec doufal ve vítězství, teď je ale realistou: "Chci vyhrávat, ale nepřišel jsem sem s tím, že budu vyhrávat každý závod. To by nebylo realistické." Teď se tým snaží ze všech sil, aby auto pravidelně dojíždělo v TOP10. "To je podle nás realistické," doplnil jezdec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy