Překvapený Kovalainen: Špičkové týmy mě přehlédly

Caterham | foto: Caterham F1 Team

Heikki Kovalainen se domnívá, že jeho dobré výkony u Caterhamu byly špičkovými týmy zcela přehlédnuty a je překvapen, že pro příští sezonu zřejmě nenajde v F1 sedačku.

Heikki Kovalainen zřejmě pro rok 2013 nesežene ve Formuli 1 místo. Caterham, jeho stávající tým, dá podle dostupných informací spíše přednost buď Petrovovi nebo Van der Gardemu. Kovalainen se domnívá, že problémem je jak nedostatek peněz, tak fakt, že jeho výsledky nikdo nezaregistroval.

"Pochopitelně jsme pracovali na tom, abychom zjistili, zda se tím dá něco dělat, ale problémem je, že výsledky, kterých jsem v posledních letech dosáhl, nebyly dost na to, abych se dostal do dobrého auta, a týmy mimo špičku jsou nuceni brát platící jezdce, což vylučuje i druhou polovinu startovního pole," uvedl v rozhovoru pro Autosport finský závodník.

"Jsem v těžké situaci. Přestože lidé říkají, že jsem jezdil dobře a že jsem odváděl dobrou práci, tak skutečností je, že 15., 16. či 17. místo nevypadá na papíře tak dobře, jako když někdo dojede sedmý nebo osmý. Je to trošku překvapivé, myslel jsem si, že po minulé sezoně a posledních letech budu v lepší pozici na trhu," přiznal Kovalainen.


(foto: Team Caterham F1)

Technický ředitel skupiny Caterham Mike Gascoyne upozornil, že pro tým je nejdůležitější budoucnost. "Naším hlavním cílem je být stabilním dlouhodobým týmem. Pokud to znamená, že musíme vzít platícího jezdce, tak to tak bude, taková je hra. Ale chceme si být jistí, že Caterham bude na startu i za dvacet let," nechal se slyšet Gascoyne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy