Schumacherova motivace je nedotčena, co však bude dál?

Mercedes | foto: Daimler AG

Michael Schumacher je prý před závodem v Japonsku stále plně motivován a to i přes nejistotu, která panuje ohledně jeho budoucnosti.

Páteční zpráva o příchodu Lewise Hamiltona k Mercedesu znamenala, že Michael Schumacher pro příští rok nemá angažmá. Objevily se spekulace, že by sedminásobný mistr světa mohl u Sauberu nahradit Péreze, který jde místo Hamiltona do McLarenu.

Mnozí lidé napříč paddockem však Schumacherovi vzkazují, že už je čas skončit. Alain Prost se nechal slyšet, že někdy je zkrátka potřeba si uvědomit, že už to stačí. Podobně smýšlí také David Coulthard či Gerhard Berger.

Také bývalý manažer Willy Webber se domnívá, že odchod do menšího týmu by si Schumacher rozhodně neměl dovolit. "Už nemusí nikomu nic dokazovat. Byl nejlepším závodníkem světa. Jako manažer bych se ho ještě pokusil dostat do Ferrari, ale neumím si představit, že by ho tento tým ještě zvažoval. S veškerým respektem k tomu, co Michael dokázal, je čas předat to mladším," uvedl.

Třiačtyřicetiletý Němec se však nechal slyšet, že jeho motivace k dalšímu závodění je stále stejná. "Zprávy z posledního týdne se nijak nedotkly mé motivace. Suzuka je jedním z mých nejoblíbenějších okruhů," uvedl pro Autosport.

Dodal, že tento okruh má opravdu rád a chce k některým ze svých nejlepších závodů přidat i ten letošní. Penalizace deset míst na startu kvůli kolizi s Jeanem-Ericem Vergnem v Singapuru mu to ale značně komplikuje. 

"Ten okruh mě baví, má části, které vás jako jezdce vyzívají jako téměř nikde jinde. Logicky by to bylo krásné získat zde letos zlatý hřeb, i když jsou moje šance limitovány kvůli penalizaci. K takovým věcem jsem ale vždy přistupoval jako k výzvě," uvedl Schumacher, který na vítězství od svého návratu do F1 s Mercedesem stále čeká. 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 24 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy