Skupina Lotus se definitivně zbavuje Bahara

Group Lotus | foto: Lotus Cars

Skupina Lotus s okamžitou platností vyhodila svého někdejšího výkonného ředitele Danyho Bahara. Zhruba před měsícem byl Bahar suspendován, nyní Lotus definitivně opouští.

Společnost DRB-Hicom, která Lotus koupila na začátku letošního roku, tak učinila na základě výsledků vyšetřování o hospodaření firmy.

Na uvolněný post výkonného ředitele Lotusu byl dosazen Aslam Farikullah, jeden ze tří šéfů malajské společnosti DRB-Hicom.

Jaká nyní čeká Lotus budoucnost? Doufejme, že pozitivní. Vizi lepších zítřků má i Dato' Sri Haji Mohd Khamil Jamil, člen představenstva DRB-Hicom. „Chci všechny ujistit, že se budeme plně soustředit na to, aby Lotus dál fungoval a dostali jsme jej na další úroveň světového automobilového průmyslu.“

Dany Bahar po odchodu z automobilky Ferrari začal pracovat pro Lotus. Jeho ambiciózní program na poli osobních automobilů a motosportu však postrádal solidní finanční krytí a Lotus se dostal hluboko do červených čísel.

Malajská automobilka Proton poté prodala značku Lotus tamní společnosti DRB-Hicom, která Baharovi před dvěma týdny pozastavila činnost ve funkci výkonného ředitele (psali jsme zde) a nyní definitivně vyhodila.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy