Montezemolo: Pravda vyjde najevo až v Melbourne

Ferrari | foto: Pirelli

Již za devět dní začne v Austrálii prvním závodem letošní dvacetidílný maratón Formule 1. Ferrari po nepřesvědčivých výkonech v testech čeká, jak na tom bude.

V Maranellu obvyklý program před odjezdem na závody: kontroluje se auto z posledního testu v Barceloně, kompletuje se druhé šasi, jež bude využíváno v Albert Parku, a připravují se nezbytné věci pro dlouhou cestu do zámoří. Závodní monoposty se do Maranella vrátí až po Velké ceně Bahrajnu.

Inženýři se stále plně věnují analýzám výsledků z předsezónních testů, přičemž pracují jak na specifických přípravách pro první závody, tak i na dalším vývoji vozu F2012.

Kvůli kontrole těchto činností vedl včera prezident Ferrari Luca di Montezemolo dlouhou diskusi se Stefanem Domenicalim a hlavními inženýry poté, co se vrátil z autosalónu v Ženevě, kde včera prezentoval novou F12 Berlinettu.

"Našel jsem velmi koncentrovaný a odhodlaný tým. V Domenicalim a našich inženýrech spatřuji obrovskou touhu prokázat, čeho jsou hodni, a reagovat na zimní program, který nesplnil naše cíle," přiznává zklamání v Maranellu Montezemolo, který však nepřestává věřit v úspěch.


Fanoušci v Barceloně sledují během testů počínání svého oblíbeného jezdce - Fernanda Alonsa
(foto: Scuderia Ferrari)

"Musím podtrhnout, že se jedná o naše slova, protože pravdu o tom, jak si stojíme ve srovnání s ostatními, se dozvíme až během sobotní kvalifikace v Melbourne. Dnes můžeme vyjadřovat pouze domněnky.

Bez ohledu na to, jak to půjde v Melbourne, bych chtěl všem připomenout, že se bude jednat o nejdelší šampionát v historii Formule 1 a určitě nebudeme moci dělat závěry už po jednom závodě," burcuje prezident Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy