Sauber: Letos zatím nikdo nepřišel s převratným nápadem

Sauber, Peter | foto: Sauber Motorsport AG

Podle Sauberu se letos během testů v Jerezu neobjevila žádná velká inovace, kterou v minulých letech představovaly například dvojité difuzory, F-kanál či foukání. Všímá si také nosu McLarenu.

Týmy se minulý týden během prvního testu v Jerezu pečlivě navzájem sledovaly, zda někdo nenasadí na svůj nový vůz nějaké chytré řešení po omezení výfuků a testování pasivního F-kanálu Mercedesu.

"Je otázkou, zda někdo po zákazu odvážného řízení motoru [z roku 2011] vůbec přišel s dalším revolučním nápadem. Zatím to tak nevypadá," píše Peter Sauber v sloupku pro Blick.

"Na zádi vozů se objevila různá řešení pro vedení výfukových plynů, ale nebylo to nic neočekávaného. Naši soupeři samozřejmě nespí. Všichni budou dále až do prvního závodu pracovat naplno."

Po prvním testování se nesnaží porovnávat rychlost týmů: "Jakýkoliv pokus vytvořit pořadí na základě Jerezu pro mě není ničím jiným než předpovídáním budoucnosti z čajového listí. Až při posledním testu, kde týmy vyzkouší svá vylepšení pro Melbourne, se mlha nejistoty zvedne."

V Jerezu se hovořilo také o viditelném rozdílu mezi novými ošklivými nosy nových vozů a konvenčnějším a oku líbivějším řešením McLarenu.

"Neznamená to nic jiného než to, že používají nižší šasi. Je to zajímavé, protože s tím souvisí jasná aerodynamická nevýhoda. Zároveň je ale také jasné, že McLaren by do toho nešel, pokud by nepřišel na jiný způsob tvorby odpovídajícího přítlaku," dodává šéf švýcarského týmu.


Nos Sauberu C31 (foto: Sauber Motorsport AG)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 28 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy