Schumacher: Neočekávám auto, které by mělo na titul

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Sedminásobný mistr světa F1, Michael Schumacher,v novém autě Mercedesu ještě neseděl, takže neví, jaký vůz bude. Přesto tvrdí, že neočekává auto schopné boje o titul.

Mercedes je společně s HRT a Marussií jediným týmem, který jezdí v Jerezu s loňským monopostem. Schumacher včera s MGP W02 zajel nejrychlejší čas, ovšem časy v testech toho moc nenapoví. Obzvlášť ne, pokud jezdíte se starým vozem.

Ohledně toho nového nemá Schumacher příliš vysoká očekávání. Neočekává, že by měl nový vůz být tak dobrý, aby mohl zaútočit na svůj osmý titul mistra světa.

"Nemyslím si, že auto může být vítězné, vzhledem k tomu, jak špatně jsme na tom byli v minulém roce," říká Němec. "Můžeme se zlepšit, a jsem si jistý, že se zlepšíme, ale musíme jít krok za krokem. Na novém autě pracujeme déle, ale kdyby to bylo pouze o tom, tak by to tak dělali všichni."


Schumi po osmém titulu stále touží. Získá ho?
(Zdroj: Mercedes F1)

"Jdeme cestou, které věříme. Dobře jsme pracovali s novými pneumatikami. Pro pilota jsou mnohem lepší. Mnohem lépe odpovídají tomu, co čekáte od pneumatiky F1. Proto je důležité jí porozumět a celkem se to povedlo."

A věří vůbec ještě, že někdy získá svůj osmý titul mistra světa? "Ano. Jsem tu, abych vyhrál šampionát. Jestli se mi to letos nebo někdy jindy povede, se ještě ukáže."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 23 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy