Williams potvrzuje ukončení smluvy s AT&T, jedná s další telekomunikační společností

Williams | foto: Williams F1 Team

Williams dnes potvrdil ukončení spolupráce s americkou společností AT&T. Nového hlavního sponzora hledá opět mezi telekomunikačními společnostmi.

"Dospěli jsme k ukončení našeho partnerství, smlouva vypršela po vzájemné dohodě 31. prosince," uvedla mluvčí Williamsu. Loga AT&T již zcela zmizely z nových internetových stránek týmu www.williamsf1team.com, jak jsme vás již dříve informovali (viz zde).

Americký telekomunikační gigant měl ročně obohacovat rozpočet týmu z Grove o 7 mil. USD (přes 135 mil. Kč), což je relativně malá suma vzhledem k příspěvku titulární sponzorů u konkurenčních týmů F1.

Williams již před nepovedenou sezónou 2011 přišel o dva blue-chip sponzory - holandskou společnost Philips a banku RBS (Royal Bank of Scotland). Před vstupem na frankfurtskou burzu se mu však podařilo na svou stranu s příchodem Pastora Maldonada získat venezuelskou ropnou společnost PDVSA.

Dle Reuters současná smlouva s AT&T nebyla na současné úrovni "udržitelná" a nyní ohledně titulárního sponzoringu vyjednává s další telekomunikační společností, přestože se dříve spekulovalo také o Katarské národní bance (QNB).


Bude Barrichello závodit za Williams i letos (foto: Williams F1 Team)

Tým stále neoznámil, kdo bude letos závodit po boku Maldonada. Mezi hlavní kandidáty patří Rubens Barrichello (který má podporu technického týmu a dle BBC i největší šanci), Adrian Sutil, Vitalij Petrov a Bruno Senna, jehož by údajně rád v kokpitu viděl ředitel Adam Parr.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 30 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy