Glock si prodloužení smlouvy s Virginem ještě rozmyslí

virgin | foto: Manor Racing

Stáj Marussia Virgin Racing doufá, že se jí podaří zajistit služby Tima Glocka i pro příští rok. Tomu ale již po dvou letech bez výraznějších pokroků pomalu dochází trpělivost.

Šance týmu se však zvýšil po organizačních a technických úpravách, ke kterým sáhl před Velkou cenou Monaka. Jedná se především o ukončení vývoje vozu pouze pomocí počítačových CFD simulací a rozhodnutí testovat v aerodynamickém tunelu.

Proto se Virgin rozešel se současným technickým ředitelem Nickem Wirthem (více zde) a zakládá novou designovou a vývojovou základnu pod vedením svého konzultanta Pata Symondse. Díky těmto změnám se zvyšují šance na to, že by Timo Glock využil svou opci a prodloužil s týmem smlouvu i na rok 2012.

"Stále se jedná o dlouhodobý projekt, který se určitě stává velmi zajímavým. Mým cílem je posunout se s týmem dále a snad si užijeme společně ještě dobré časy po náročném začátku. Je tam opce, ale nemůžu říct, na čí straně. Jednáme o tom, abychom vyřešili naši budoucnost," uvádí Glock pro Autosport.


Timo Glock během deštivého závodu v Kanadě (foto: Marussia Virgin Racing)

Marussia Virgin má ambiciózní cíl: chtěla by v roce 2014 bojovat o vítězství v domácí Velké ceně Ruska. Zachová Glock trpělivost a zůstane ruskému týmu i přes současné neúspěchy věrný?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy