Ferrari je otevřeno možnosti založit nový šampionát

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Prezident Ferrari, Luca di Montezemolo, řekl, že maranellská stáj se nebrání myšlence založit od roku 2013 nový šampionát. Reaguje tak na zájem společnosti News Corporation o vstup do tohoto sportu.

V rozhovoru pro CNN Di Montezemolo řekl, že možnost založení nového šampionátu opravdu existuje. Může ale dojít i k obnovení spolupráce s Berniem Ecclestonem a CVC, současnými majiteli F1. 

"Musíme přemýšlet pragmaticky," řekl Di Montezemolo. "Po sezoně 2012 už nebudeme vázání Concordskou dohodou. Společnost CVC nebude vlastnit nic. Máme tu tedy tři varianty. Buď se dohodneme na nové smlouvě, nebo to uděláme jako američtí basketbalisté, kteří založili NBA a sami si organizují prodej televizních práv atd. A nebo si prostě najdeme nového partnera. To už bude záležet na týmech. Je důležité mít více alternativ."


Di Montezemolo následně využil situace k tomu, aby si postěžoval na pravidla: "S umělými prvky jsme zašli moc daleko. Je to stejné, jako kdyby někdo nutil fotbalisty, aby v dešti hráli v teniskách. A co se týče zastávek v boxech, už je toho moc. Chci vidět soupeření na trati, ne v boxech! V posledním závodě bylo 80 zastávek v boxech. Orientaci ztrácí jak diváci, tak piloti samotní, vyjedou na trať, ale neví, na jaké pozici jsou.

Dalším problémem je příliš mnoho ovládacích prvků. Pilot se v případě, kdy smí použít DRS, soustředí na zmáčknutí tlačítka, ne na předjetí. To už je opravdu moc. Proto se Ferrari bude snažit prosadit omezení takových prvků, aby se nezacházelo moc daleko."

Podle prezidenta Ferrari je také potřeba zlepšit propagaci F1: "Musíme investovat v USA. Také musíme zajistit, aby se F1 dala sledovat pomocí moderních technologií, na Internetu, iPadech... To je velmi důležité. Čekají nás závody v Rusku a Indii, díky Berniemu se F1 stala celosvětovým sportem a proto je lepší propagace velice důležitým krokem."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy