Briatore: Ferrari nemá šanci stáhnout náskok Red Bullu, schází jim kreativita

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Manažer Fernanda Alonsa a bývalý šéf závodního týmu Renaultu - Flavio Briatore - neobviňuje svého svěřence z neuspokojivých výsledků. Za ty podle něj mohou designéři v Maranellu, kteří nedokázali vymyslet nic nového a postavili pomalé auto.

Briatore již na konci minulého měsíce doporučoval Ferrari, aby letošní sezónu zabalilo a začalo se raději připravovat na rok 2012 (viz tento článek), o titulu se dle něj rozhodne mezi Red Bullem a McLarenem s tím, že Ferrari už ztrátu na soupeře nedožene.

"Pilot je důležitý, ale auto ještě více. Pokud je pilot konkurenceschopný, konkurenceschopné auto činí rozdíl, ale Fernando s tím nemůže nic dělat, protože problém představuje auto. Je nemožné, aby se dotáhli na Red Bull, Ferrari bude muset v letošní sezóně bojovat o třetí místo," uvádí Briatore.

"Fernando chtěl jít do Ferrari za jakoukoliv cenu. Je v týmu více než spokojený, ale chce konkurenceschopnější Ferrari a udělá všechno pro to, aby jim s tím pomohl," pokračuje manažer španělského pilota.

Podle něj není problém se zdroji italského týmu, které jsou obrovské. Jeho designérům ale schází kreativita, jakou převádí například Adrian Newey u Red Bullu. Scuderia již dlouho nepřišla s něčím originálním, co by kopírovaly ostatní týmy.

"Ferrari schází kreativita. Mají potenciál, finanční zdroje a vybavení. Je jasné, že procházejí náročným obdobím a musí nalézt řešení, obzvlášť co se týče aerodynamiky. Rozdíl je obrovský a nečekám, že by Red Bull udělal stejné chyby, jako minulý rok. Během šesti či sedmi závodů budou mít téměř vyhráno," dodává Briatore.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy