Webber: Na vině byla degradace pneumatik

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Mark Webber byl po úvodním závodu sezóny v Austrálii zklamaný. Ztrátě na svého kolegu nerozuměl. Přiznává, v ní svou roli sehrála degradace pneumatik.

"Celkové jsem byl ze svého výsledku zklamaný, protože jsme měli auto, které mělo na to, aby bylo na pódiu. Seb zažil skvělé vítězství, mě se v závodě nejelo dobře, z hlediska taktiky a strategie mě dostala degradace pneumatik. Nemohl jsem bojovat s kluky na čele a to bylo zklamáním," popisuje Webber.

"Dobrá je spolehlivost, která je velmi dobrá, oba vozy dojely do cíle, takže jsme se tam toho mohli hodně naučit. Starty byly také dobré, to jsou pozitiva. Přesto jsem z hlediska výsledků odešel naprázdno, chtěl jsem získat nějakou trofej a užít si šampaňského. Ale v Malajsii budu zpět."


"Auto je na krátkých vzdálenostech dobré, potom však velmi rychle ztrácí výkonnost, takže se na to budeme muset podívat," uvedl s odkazem na pneumatiky. "RB7 je samozřejmě dobrý vůz a kluci odvedli při jeho designu a výrobě dobrou práci, to je pozitivní, ale stále musíme pracovat.

Naši soupeři moc neztrácejí - McLaren měl dobrý závod a Renault je také šetrný ke svým pneumatikám. Jsme však velmi silným týmem a v dalších závodech budeme tvrdě bojovat," dodává Webber.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy